Plukon wint Excellence Award ‘Strategy’ Best Managed Companies NL 2021/2022

Wezep, 23 juni 2022 – Dinsdagavond, tijdens de uitreiking van de Best Managed Company (BMC) Awards & Excellence Awards, powered by Deloitte, heeft Plukon de BMC award in ontvangst mogen nemen en werd het bedrijf bekroond met een Excellence award in de categorie ‘Strategy’. 

De deelnemers van het Best Managed Companies programma werden door Deloitte beoordeeld op basis van een aantal thema’s: strategie, bedrijfsvoering en bedrijfscultuur, mate van innovatie en financiën. Plukon is een van de bedrijven die is onderscheiden met een BMC Award.

Excellence Award
Naast de BMC Awards, werden er vier Excellence Awards uitgereikt in de categorieën Culture & Commitment, Capabilities & Innovation, Governance & Financials en Strategy.
Van alle bedrijven die dit jaar hebben deelgenomen aan het BMC programma, heeft Plukon de Excellence Award op het gebied van strategie in ontvangst mogen nemen.

Ten aanzien van de Excellence Award gaf de BMC Jury de volgende toelichting: “In een sector waar dit als zeer uitdagend wordt beschouwd, durft deze organisatie toch op basis van strategische keuzes verduurzaming te realiseren. Met grote ambities en investeringen in de gehele keten, zorgen ze voor een grote maatschappelijke impact. Als kartrekker in de gehele productieketen zijn zij een voorbeeld voor andere branches. Hun missie is verantwoordelijk voedsel produceren en het verduurzamen van de voedselketen. Dit zien wij duidelijk terug in de acties ingezet in de afgelopen jaren en de plannen voor de toekomst.”

Peter Poortinga, CEO Plukon Food Group: “We zijn ontzettend trots dat we deze Excellence award in ontvangst mochten nemen. Duurzaamheid is de basis waarop we onze strategie hebben gebouwd. De belangrijkste pijlers daarvan zijn: gezonde en verantwoorde producten, voedselveiligheid en -transparantie, dierenwelzijn, diergezondheid, efficiënte productie en logistiek en tot slot medewerkers en maatschappij. De afgelopen jaren hebben we grote stappen gezet op het gebied van verduurzaming binnen de keten en dit zullen we in de toekomst blijven doen. Deze award is een mooie bekroning op ons werk.”

Over het Best Managed Companies-programma van Deloitte
Op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse (middel-) grootbedrijf, beoordeelt Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en cultuur, de mate van innovatie en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Per thema zijn ‘best practices’ gedefinieerd, waarop deelnemers op verschillende niveaus in de organisatie zijn bevraagd. Vervolgens is hierop met elke individuele deelnemer ingezoomd tijdens een interactieve sessie. Het BMC programma richt zich ondernemingen met een leidende (Tier 1) of vernieuwende (disruptieve) positie in desbetreffende marktsegment.

Over Plukon Food Group
Plukon Food Group is een innovatieve speler op het gebied van gevogelte, maaltijden, maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen in Europa. De onderneming heeft in Nederland 7, in Duitsland 6, België 3, in Polen 1, in Frankrijk 7 en Spanje 4 vestigingen. Er werken in totaal bijna 9,000 medewerkers. De omzet van Plukon was in 2021 circa 2,2 miljard euro.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw