Reguliere kip

Reguliere kip

Regulier kippenvlees scoort uitstekend op voedselveiligheid, betaalbaarheid en ecologische duurzaamheid.

Milieuvriendelijkheid

De reguliere kippenrassen zijn bij uitstek geschikt om efficiënt voer om te zetten in hoogwaardig eiwit. Dankzij de scherpe voederconversie heeft regulier kippenvlees – vergeleken met andere vleessoorten – de laagste CO2-footprint.

Duurzaamheid

Reguliere kip is duurzaam. Door de efficiëntie waarmee het kippenvlees geproduceerd wordt, is de hoeveelheid landbouwgrond die nodig is voor voedselproductie beperkt. Zo draagt reguliere kip bij aan de wereldvoedselvoorziening.

Strenge eisen aan pluimveebedrijven

Om kippenvlees te produceren, wordt voor het gehele proces een IKB-eis (Integrale Keten Beheersing) gesteld: van de fokkerij, de broederij, de pluimveehouder, de slachterij tot en met de verpakker. Alle stappen voldoen aan de strenge IKB-normen.

reguliere kip certificaat

Interview
Stefan Kämpker pluimveehouder Reguliere kip

Gerelateerde berichten

laboratorium

Eigen laboratorium Plukon biedt belangrijke meerwaarde

Eigen laboratorium Plukon biedt belangrijke meerwaarde Het eigen laboratorium van Plukon voert onder meer analyses uit naar antibioticaresistente bacteriën. Ieder jaar doen we ruim 300.000 analyses naar voornamelijk voedselveiligheid (bijvoorbeeld…
Lees meer
Menu