Over Plukon

Plukon Food Group is een innovatieve speler in de Europese voedingsmiddelenindustrie en levert gevogelte, maaltijden en salades, maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen aan toonaangevende Europese foodpartners. Met momenteel 34 vestigingen verspreid over zes landen en werk voor zo’n 9.000 mensen, spelen we een leidende internationale rol in het vertalen van klantbehoeften naar innovatieve producten, concepten en agrarische oplossingen. Plukon produceert gezond en gevarieerd voedsel voor miljoenen Europese inwoners dat betaalbaar, toegankelijk en gemakkelijk te bereiden is. Ons motto is ‘Think Fresh. Act Fresh. Make Fresh.

Het is onze missie om verantwoorde voeding te leveren met duurzaam geproduceerde ingrediënten en met de focus op de langetermijnbehoeften van dieren, het milieu en natuurlijk mensen. Samen met onze retailpartners en foodserviceklanten werken we voortdurend aan innovatieve producten en creëren we vers, gezond en gemakkelijk voedsel.

Feiten en cijfers

Het bedrijf heeft momenteel 34 vestigingen in Europa, waarvan 9 in Nederland, 6 in Duitsland, 3 in België, 1 in Polen, 7 in Frankrijk en 8 in Spanje. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wezep, Nederland. In 2023 realiseerden we een omzet van ongeveer €3,1 miljard.

Onze kernwaarden

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw