Over Plukon

Plukon Food Group is in Europa een van de grootste spelers op de markt van gevogelte en levert kipproducten en kant-en-klaarmaaltijden aan toonaangevende Europese food partners. Met 28 vestigingen in zes landen en een personeelsbestand van +/- 9000 medewerkers lopen we internationaal op kop in het vertalen van consumentenwensen naar innovatieve producten, concepten en houderijconcepten.

Feiten & cijfers

Plukon Food Group heeft pluimveeslachterijen en bewerkings- en verpakkingsfabrieken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Polen waar wekelijks 9 miljoen kippen worden geslacht en verwerkt. De omzet van het bedrijf bedroeg in 2019 1,8 miljard euro.

Ambitie

Plukon wil de meest kennisgedreven, flexibele, efficiënte en innovatieve producent van gevogelte en maaltijden in Europa zijn. Dit willen we bereiken door te werken vanuit onze kernwaarden innovatie, realisme en verantwoordelijkheid. Met vernieuwing als uitgangspunt, de consumentwens als kompas en met oog voor onze omgeving ontwikkelen we toekomstgerichte food oplossingen. Plukon Food Group is het kenniscentrum op het gebied van gevogelte en vanuit die achtergrond willen we verder groeien: in kwaliteit, capaciteit en rendement.

Onze kernwaarden

Menu