Scharrelkip

Scharrelkip

Scharrelkip met overdekte uitloop heeft één Beter Leven Ster gekregen van de Dierenbescherming. Dat maakt deze kip een bewuste keuze.

Leefomstandigheden van de scharrelkip

De stallen van de scharrelkippen zijn voorzien van een overdekte scharrelruimte. De overdekte uitloop beslaat circa 25% van de oppervlakte van de stal. De uitloop biedt naast buitenlucht ook veel (zon)licht. Dat zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme. De kippen zijn van een robuuster en langzamer groeiend ras. Dat maakt de smaak van scharrelkip echt onderscheidend: steviger, malser en voller.

Volop afleiding

De leefomgeving is volop voorzien van materialen om lekker in te kunnen scharrelen. Scharrelen is natuurlijk gedrag en om dit te kunnen doen hebben ze voldoende ruimte en de juiste bodembedekking nodig. De kippen kunnen gebruik maken van strobalen, schuilplekken en stofbaden. Hiermee realiseert Plukon een goede leefomgeving voor scharrelkippen.

Strenge eisen aan het hele proces

Scharrelkip met overdekte uitloop heeft één Beter Leven Ster toegekend gekregen en voldoet aan de door de EU opgestelde normen. Om Scharrelkip te mogen leveren wordt voor het gehele proces een IKB-eis (Integrale Keten Beheersing) gesteld: van de fokker, de broederij, de stal waar de kippen leven, de slachterij tot en met de verpakker. Alle stappen voldoen aan de strenge IKB-normen.

 

Interview
Henk Wolters pluimveehouder Scharrelkip

beter leven logo

Beter Leven

Plukon en het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Gerelateerde berichten

dierenbescherming

De Dierenbescherming bedankt pluimveehouders

De Dierenbescherming bedankt pluimveehouders Onze pluimveehouder Karin Perdaems wordt in het zonnetje gezet in de campagne van de Dierenbescherming! De pluimveehouders die aandacht besteden aan dierenwelzijn worden bedankt omdat ze…
Lees meer
scharrelkip keten

Scharrelkipketen Plukon met 20% uitgebreid

Scharrelkipketen Plukon met 20% uitgebreid Plukon food group gaat haar scharrelkipketen verder uitrollen. Hiermee gaat het totale productievolume met zo’n 20% stijgen. Naast de verhoogde consumentenvraag via het supermarktkanaal komt…
Lees meer