Biologische kip

Biologische kip

Plukon heeft een eigen biologische kip-keten. In de Belgische Ardennen werkt een groot aantal enthousiaste boerenbedrijven hier aan mee. Zij realiseren een keten die voldoet aan de strenge eisen van de biologische pluimveehouderij. Daarmee kunnen wij zeggen dat onze bio kip vanuit deze keten 100% biologisch is.

Hoeveelheid ruimte biologische kip

Biologisch kippenvlees komt van kippen die in overvloed frisse lucht, daglicht en buitenruimte hebben gehad. Deze kippen worden gevoed met uitsluitend biologisch voer dat is aangepast aan de langzamere groei. Ook aan het welzijn en de beweegruimte van de biologische kip wordt gedacht. Deze bio kip krijgt met 4m² uitloop per dier volop ruimte om zo veel mogelijk kip te zijn. Daarnaast hebben deze biologische kippen een langer en beter leven aangezien zij langzaam en op een normale manier kunnen groeien.

Biologisch voer

De eisen aan het biologisch kippenvlees zijn streng. Minimaal 20% van het voer moet op het eigen bedrijf of in de regio geteeld zijn. Dit scheelt in transport uitstoot en maakt de kip daarmee duurzamer. De granen worden GMO-vrij geproduceerd met strikte regels omtrent het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.

Strenge eisen aan het hele proces

Biologische kip heeft drie Beter Leven Sterren van de Dierenbescherming toegekend gekregen en voldoet aan de door de EU en SKAL opgestelde normen voor biologische veehouderij. Met deze beter leven drie sterren biologische kip koopt u een smaakvol stuk biologisch kippenvlees wat op een duurzame en diervriendelijke manier geproduceerd is.

bio certificaat
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw