Interview Stefan Kämpker Pluimveehouder Reguliere kip

Interview Stefan Kämpker Pluimveehouder Reguliere kip

Vanaf wanneer houdt u vleeskuikens volgens het reguliere concept?

In 1997 heb ik het agrarische bedrijf van mijn ouders overgenomen. Dat was het moment dat ik de eerste pluimveestal heb gebouwd en begonnen ben met het houden van vleeskuikens. Dat bevalt tot op de dag van vandaag erg goed!

Welke voordelen heeft het concept voor u als pluimveehouder?

De reguliere vleeskuikenhouderij is de meest efficiënte manier van vleeskuikens houden. De kip is bij uitstek geschikt om efficiënt voer te kunnen omzetten in hoogwaardig eiwit. Het motiveert mij enorm om iedere dag met het juiste management het beste uit de dieren en uit mijn bedrijf te halen.

Welke voordelen heeft het concept voor het dier?

Dierenwelzijn is een belangrijk thema, ook binnen de reguliere pluimveehouderij. Het is onze verantwoordelijkheid om de dieren zo goed mogelijk te behandelen, maar dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Als mijn dieren zich niet goed voelen dan groeien ze ook niet. We besteden bijvoorbeeld veel aandacht aan hygiëne en bio-security. Dat is belangrijk voor de diergezondheid en de voedselveiligheid. Verder hebben we extra stalverrijking in de vorm van strobalen, zitstangen en pikobjecten, zodat de dieren hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen.

Meer interviews met onze pluimveehouders

null
Familie Zijlstra - Goed Nest Kip
null
Henk Wolters - Scharrelkip