Plukon Food Group verwerft 100% van de aandelen in de Spaanse onderneming Redondo

Wezep-Madrid, 22 januari 2024 – Plukon Food Group B.V. (Plukon) heeft een overeenkomst bereikt tot de 100% overname van Redondo, een geïntegreerd pluimveebedrijf gevestigd in de regio van Madrid.

Redondo is een 2e generatie familiebedrijf dat sinds 1963 actief is in de pluimveesector en levert hoogwaardige kip producten aan klanten in- en rondom Madrid. De verticaal geïntegreerde Redondo opereert een uitgebreid netwerk aan faciliteiten, waaronder voerfabrieken, moederdierbedrijven, een broederij, vleeskuikenbedrijven en een moderne slachterij, in drie verschillende locaties in Spanje. Redondo heeft ongeveer 250 fulltime medewerkers in dienst en de omzet bedroeg circa 54 miljoen euro in 2022.

Plukon en Redondo hebben beide een sterke focus op kwaliteit en performance. Waar Plukon zich voornamelijk richt op het produceren van hoogwaardige, verse gevogelte producten voor de retailmarkt in de landen waar ze actief is, levert Redondo een premium assortiment kip aan enkele van de belangrijkste Retail, B2B en foodservice bedrijven in Spanje. Dankzij de strategische ligging van de productiefaciliteiten, in de nabijheid van de meeste klanten, kan het bedrijf de levering van verse producten van hoge kwaliteit garanderen.

Kees Kraijenoord, CEO Plukon: “Ik ben verheugd over de overname van Redondo en daarmee de versterking van de positie van Plukon in Spanje. In 2020 betrad Plukon de Spaanse markt door Grupo VMR over te nemen. Als Redondo en Plukon’s Grupo VMR in de toekomst hun krachten bundelen, kunnen we onze positie op de Spaanse pluimveemarkt vergroten. Dit past bij onze ambitie om een vooraanstaande speler te worden op het gebied van de productie en het vermarkten van gevogelte in Europa.”

José Luis Redondo, CEO Redondo: “Wij zijn ervan overtuigd dat Redondo zal blijven groeien als onderdeel van de Plukon Food Group en kijken ernaar uit om dit samen te realiseren. Wij zien in Plukon een sterke nieuwe eigenaar voor Redondo en al haar stakeholders, met eenzelfde visie op het gebied van kwaliteit en zijn daarom trots op deze mijlpaal.”


Plukon Food Group

Plukon Food Group is een innovatieve speler op het gebied van gevogelte, maaltijden en salades, maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen in Europa. De onderneming heeft in Europa 30 vestigingen in 6 landen en realiseerde in 2022 een omzet van 2,7 miljard euro met 9,000 medewerkers.

 

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Plukon Food Group B.V.

Anetta Arends, Communications & PR Manager

Tel: +3138 – 3766637

 

Of bezoek onze websites: www.plukon.com of www.earedondo.com

 

 

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw