Plukon Food Group verwerft 100% van de aandelen in het Poolse bedrijf Algas SP

Wezep – Katowice, 2 april 2024, Plukon Food Group (Plukon) heeft een principeovereenkomst bereikt met de aandeelhouders van Algas SP Sp. z o.o. (Algas) om 100% van hun slacht- en processing activiteiten over te nemen.

Algas, onder leiding van de familie Szatan, is een tweede generatie familiebedrijf gevestigd in de buurt van de Zuid-Poolse stad Katowice met een slachterij en processing activiteiten. Het bedrijf startte zijn pluimvee-verwerkingsactiviteiten in 1997 en heeft zich nu gevestigd als een prominente lokale speler in de pluimveeslacht- en verwerkingssector in het zuiden van Polen. De omzet van Algas bedroeg in 2023 ongeveer EUR 35 miljoen.

De overname van Algas betekent voor zowel Plukon als de familie Szatan een belangrijk moment om te investeren in verdere groei van de activiteiten in Polen. De integratie van Algas binnen de Plukon Food Group creëert nieuwe mogelijkheden en vergroot de capaciteit om retail- en foodserviceklanten te voorzien van hoogwaardige verse en diepgevroren pluimveeproducten in Polen en op diverse Europese markten.

De familie Szatan zal betrokken blijven bij de bedrijfsvoering van de slachterij en de processing activiteiten. Daarnaast zullen de vleeskuikenbedrijven van de familie Szatan vleeskuikens blijven leveren aan de Algas slachterij.

Kees Kraijenoord, CEO Plukon: “Deze strategische overname van Algas versterkt onze positie in Polen en onderstreept ons streven naar groei en leiderschap in de Europese pluimveemarkt. We zijn verheugd Algas en de familie Szatan in onze groep te verwelkomen en de synergieën te benutten die voortkomen uit onze gecombineerde activa en capaciteiten.”

Szczepan Szatan, woordvoerder van de familie Szatan en bestuurder van Algas: “Dit partnerschap met Plukon betekent een transformatief hoofdstuk voor ons familiebedrijf. We zijn enthousiast over de mogelijkheden om Plukon’s middelen en expertise in te zetten om ons groeipad te versnellen. De familie Szatan blijft zeer toegewijd aan het voortdurende succes van het bedrijf en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met Plukon.”

De afronding van de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.


Plukon Food Group

Plukon Food Group is een innovatieve speler in gevogelte, maaltijden en salades, maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen in Europa. Het bedrijf heeft 33 vestigingen in zes landen in Europa en behaalde in 2023 met 9.500 medewerkers een omzet van EUR 3,1 miljard.

 

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Plukon Food Group B.V.

Anetta Arends, Communications & PR Manager

Tel: +3138 – 3766637