Plukon Food Group neemt 100% van de aandelen van HKScan Denmark A/S over

Wezep – Aarhus, 2 mei 2024, Plukon Food Group (Plukon) heeft een principeovereenkomst bereikt met HKScan Corporation voor de 100% overname van hun Deense dochteronderneming HKScan Denmark A/S (HKScan Denmark), een toonaangevend pluimveebedrijf in Denemarken.

HKScan Denmark, opgericht in 1952, is een pluimveeslachterij en -verwerkingsbedrijf dat verpakte kip voor consumentengebruik en hoogwaardige ready-to-eat en ready-to-heat kipproducten produceert. Het bedrijf is gevestigd in Denemarken en opereert een slacht- en uitsnijderij in Vinderup en een verwerkingsfabriek voor garen, braden en verpakken in Skovsgaard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aarhus. HKScan Denmark heeft ongeveer 680 werknemers en de omzet voor het jaar 2023 bedraagt ongeveer EUR 230 miljoen.

Zowel Plukon als HKScan Denmark zijn gespecialiseerd in het leveren van een breed assortiment verse, diepgevroren en verwerkte gevogelteproducten voor de retail, foodservice en industrie in Denemarken en heel Europa. HKScan Denmark levert voornamelijk verse kipproducten onder haar eigen consumentenmerk Rose poultry aan de retail in Denemarken, evenals private label producten en diepvriesproducten aan markten in en buiten Denemarken, met name aan Zweden. Door de voorziene overname van HKScan Denmark betreedt Plukon de Deense markt met een sterke positie en creëert een platform voor verdere groei in de Europese markt.

Kees Kraijenoord, CEO Plukon Food Group: “Met de overname van HKScan Denmark verwelkomen we met trots Denemarken als ons zevende thuisland. Deze strategische stap sluit niet alleen perfect aan bij onze groeiambities, maar biedt ons ook de mogelijkheid om onze marktaanwezigheid voor gevogelte, maaltijden en alternatieve proteïnen in heel Scandinavië uit te breiden. Het is een geweldige toevoeging aan de Plukon Food Group en ik kijk uit naar de samenwerking met het team.”

Managementteam van HKScan Denmark: “We hebben de afgelopen jaren een transformatie gerealiseerd met HKScan Denmark en zijn trots op de resultaten die we hebben behaald. Omdat we nog steeds kunnen verbeteren, kijken we ernaar uit om deel uit te maken van een van Europa’s grootste gevogelteproducenten met uitgebreide knowhow in pluimvee en een enorme focus op innovatie. Samen met onze producenten, medewerkers en klanten staan we te popelen om onze activiteiten in Denemarken, Zweden en daarbuiten te ontwikkelen in samenwerking met Plukon.”

De voltooiing van de beoogde transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.


Plukon Food Group

Plukon Food Group is een innovatieve speler in gevogelte, maaltijden en salades, maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen in Europa. Het bedrijf heeft 34 vestigingen in zes landen en behaalde in 2023 met 9.500 medewerkers een omzet van 3,1 miljard euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Plukon Food Group B.V.
Anetta Arends, Manager Communicatie & PR
Tel: +3138 – 3766637

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw