Plukon en CFG bundelen krachten in kipverwerking

Wezep – Nijkerk, 13 juli 2020 – Plukon Food Group en Cuparius Capital  hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een principeovereenkomst hebben gesloten voor de overname van 100% van de aandelen van Cuparius Food Group (CFG) in Nijkerk door Plukon.   

Plukon is vooral bekend als één van Europa’s grootste spelers op het gebied van gevogelte. CFG is een belangrijke speler als leverancier van kipproducten aan Europese foodservice bedrijven.

Plukon en CFG zijn beide ondernemingen met een sterke focus op kwaliteit en performance. Naast een sterke focus op het leveren aan de retail in haar bestaande productielanden is Plukon ook een belangrijke leverancier aan het foodservice kanaal. CFG is met name gespecialiseerd in het leveren van kipproducten aan foodservice bedrijven zoals Kentucky Fried Chicken (KFC) in Europa.

Vanuit de sourcing van grondstoffen, bestaande logistieke kanalen en beschikbare productiecapaciteit zullen de bedrijven elkaar verder gaan versterken. Met de productie van Plukon in 6 Europese landen en met diverse ketenconcepten denken beide ondernemingen dat dit een sterke gezamenlijk basis vormt om samen de vleugels in Europa verder uit te slaan.

De transactie zal ter goedkeuring bij de desbetreffende mededingingsautoriteiten worden voorgelegd en ter advies bij de betreffende ondernemingsraden.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw