Plukon 125 jaar met twee werknemers

Plukon Food Group viert 125-jarig bestaan

Ter ere van het 125-jarig bestaan heeft Plukon vandaag het jubileum feestelijk gevierd als aftrap voor een jaar vol festiviteiten. Volgend jaar zal Plukon op elk van haar 18 locaties open dagen organiseren voor haar medewerkers en hun familieleden. Burgemeester T.H. Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek heeft ter ere van deze bijzondere gelegenheid een erepenning overhandigd aan CEO Peter Poortinga. Plukon is sinds de jaren 60 een belangrijke werkgever voor de regio.

CEO Peter Poortinga reikt het speciaal voor het 125-jarig bestaan gemaakte jubileumboek uit aan aanwezige oud-directieleden. Alle 5500 medewerkers ontvangen dit boek ook als dank voor hun dagelijkse inzet aan het resultaat van Plukon. Voor Plukon zijn loyale betrouwbare medewerkers van levensbelang. Elke dag moet er een topprestatie geleverd worden om de dagverse kip- en maaltijdproducten bij te klanten in de winkelschappen te krijgen. Hier wordt Plukon al jarenlang om geroemd en nu is het moment om daar bij stil te staan.

Hoe het allemaal begon: De kip of het ei

Het begon met de pluimveehandel in 1894 met de familie Moormann in Goor. Met de handel van eieren langs de deuren en later met fazanten en patrijzen was de voedingsbodem gelegd voor verkoop voor de eerste verse piepkuikens die rond de feestdagen werden verkocht. Een belangrijk moment in de geschiedenis van kip is de overgang van handmatig slachten naar een sterke automatisering rond 1950. In de jaren ‘90 wordt Friki het eerste en sterkste verse kip merk in Nederland en Duitsland. Vanaf 2000 heeft Plukon zich verder toegelegd op meer toegevoegde waarde van gemaks-producten voor consumenten, zoals: ovenschotels, gegaarde producten, maar ook kant- en klare maaltijden, zoals verse stoommaaltijden. Plukon kent daarnaast vanaf 2005 een lange historie van overnames, waarbij Pingo, Stolle en DUC de meeste impactvolle bedrijven geweest zijn in de internationale ambitie van Plukon om een grote, succesvolle speler op de Noordwest Europese markt te zijn.

Wezep, 28 november 2019

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw