Plukon en Fresh Care Convenience bundelen krachten in groente en convenience

Wezep – Papendrecht, 10 januari 2020 – Plukon Food Group en Staay Food Group hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een principeovereenkomst hebben gesloten voor de overname van 51 % van de aandelen van Fresh Care Convenience B.V. in Dronten (FCC) door Plukon.

Plukon is vooral bekend als een grote Europese speler op het gebied van gevogelte maar heeft sinds 10 jaar ook een verse maaltijdenfabriek in Wezep in haar geledingen. De samenwerking met FCC past bij de ambitie van Plukon om verdergaand te willen investeren in kennis van groenteketens en groenteverwerking.

Vanuit de sourcing van grondstoffen, bestaande logistieke kanalen en beschikbare productiecapaciteit zullen de bedrijven elkaar verder gaan versterken. Daarnaast zal met de voorgenomen samenwerking de kwaliteitsborging van groenten en de verwerking hiervan op een hoger niveau gebracht kunnen worden.

Vanuit de product/markt combinaties zijn beider bedrijven zeer complementair. Fresh Care Convenience heeft een sterke positie op de Duitse retailmarkt. Het grootste assortiment bestaat uit vers gesneden groenten, groentemixen en maaltijdsalades. Plukon heeft een intensieve samenwerking met een grote Nederlandse retailer voor convenience maaltijdoplossingen zoals stoommaaltijden, wokschotels en maaltijdsalades.

Na de fabrieksbrand bij Plukon in Wezep in maart 2017 heeft Staay Food Group Plukon geholpen om de leveringen aan klanten te kunnen voorzetten. Hierdoor is de toen al bestaande goede relatie nog verder verbeterd. Beide bedrijven herkennen zich in het hebben van een positieve drive en ondernemerschap. Dit is dan ook de basis waarop de samenwerking verder gestalte zal krijgen, waarbij het voornemen is dat Plukon uiterlijk binnen 3 jaar tijd de overige 49% van de aandelen gaat verwerven.

De transactie zal ter goedkeuring bij de desbetreffende mededingingsautoriteiten worden voorgelegd en ter advies bij de Centrale Ondernemingsraad van Plukon.

Plukon Food Group is een vooraanstaande speler in innovatieve kip- en maaltijdconcepten in Europa. De Groep heeft in Nederland 5, in België 3, in Duitsland 5, in Polen 1 en in Frankrijk 4 productie vestigingen. In de Groep werken in totaal meer dan 5.500 medewerkers. De omzet van Plukon is circa 1.8 miljard euro.

Fresh Care Convenience is een grote speler in de productie en verwerking van verse groente en fruit tot mixen, maaltijdcomponenten en maaltijd salades. De afzetmarkten zijn met name Duitsland, Nederland en Denemarken. In de productie locatie in Dronten werken in totaal zo’n 400 medewerkers. De omzet van FCC is circa 78 miljoen euro. FCC is onderdeel van Staay Food Group. De internationale sales- en marketingorganisatie voor verse groenten en fruit met eigen teelt én verwerking.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Plukon Food Group b.v.
Gerda Zijlstra, Marketing Manager
Tel: +3138 – 3766637
g.zijlstra@plukon.nl

Staay Food Group
Mark Loojenga, Marketing Manager
mark.loojenga@staayfoodgroup.nl
Tel: +31 6 13808981

Of bezoek onze websites: www.plukon.com of www.staayfoodgroup.com