Plukon Food Group B.V. en J.A. ter Maten Holding B.V. slaan handen ineen

Wezep/Bunschoten – 6 februari 2023 – Plukon Food Group B.V. en J.A. ter Maten Holding B.V. hebben vandaag bekend gemaakt dat Plukon 51% van de aandelen van J.A. ter Maten Holding B.V. heeft overgenomen.

Plukon staat bekend als een toonaangevende speler op het gebied van gevogelte in Europa. Daarnaast is Plukon een grote producent van verse maaltijden, ready-to-heat en ready-to-eat, en maaltijdcomponenten. Het bedrijf is opgericht in 1894 en is inmiddels actief in zes Europese landen.

Ter Maten, opgericht in 1978, is een familiebedrijf wat gespecialiseerd is in de verwerking van pluimveegrondstoffen tot hoogwaardige producten, bestemd voor verdere verwerking in Food of Petfood producten. Ter Maten heeft twee productiefaciliteiten in Bunschoten, Nederland en beschikt daarnaast over een kleinere productielocatie in Brecht, België. Naast haar afzet binnen Europa is Ter Maten een sterke en ervaren speler op het gebied van de export buiten Europa, met een wereldwijd bereik.

De activiteiten van Ter Maten zijn een versterking van de activiteiten die Plukon onderneemt. De deelneming in Ter Maten past naadloos bij de ambitie van Plukon om zijn Europese marktpositie in de waardeketen van pluimveeverwerking verder te versterken.

De samenwerking tussen Ter Maten en Plukon, die al dateert sinds de oprichting door vader Jan ter Maten, borgen de cultuur, continuiteit en sterke groeiplannen van het familiebedrijf in een snel veranderende wereld.

Directie van Ter Maten Wouter en Willem ter Maten:  “Wij waren als directie al zeer tevreden over de samenwerking met Plukon. Een onderneming met een een hoge mate van professionaliteit en normen en waarden die we delen. Samen met Plukon zijn wij er van overtuigd dat we als directie onze uitbreidingsplannen onverkort kunnen uitvoeren doordat we op deze manier een deel van onze grondstoffenvoorziening hebben vastgelegd. Deze stap zal geen gevolgen hebben voor bestaande leveranciers.”

Plukon CEO Peter Poortinga: “Wij zijn verheugd over de transactie met de familie Ter Maten en daarmee met de versterking van de langjarige samenwerking tussen beide bedrijven. Zowel Plukon als Ter Maten staan voor het leveren van hoogwaardige pluimveeproducten, waarbij hoge kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid de basis zijn. We kijken uit naar de samenwerking met Willem en Wouter ter Maten om in de komende jaren onze groeiambities te realiseren”.

Over Plukon Food Group

Plukon Food Group is een innovatieve speler op het gebied van gevogelte, maaltijden en salades, maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen in Europa. De onderneming heeft thans in Europa 30 vestigingen waarvan 9 in Nederland, 6 in Duitsland, 3 in België, 1 in Polen, 7 in Frankrijk en 4 in Spanje. Met circa 9,000 medewerkers realiseerde Plukon in 2022 een omzet van circa 2,7 miljard euro.

Over J.A. ter Maten Holding

Ter Maten is een hoogwaardige speler in de verwerking van voornamelijk kip co-producten waarmee hoogwaardige producten worden gemaakt voor de humane verwerkingsindustrie en voor de petfoodindustrie. De onderneming heeft 2 productielocaties in Nederland en 1 in België. Er werken circa 150 medewerkers bij Ter Maten. In 2022 had de onderneming een omzet van circa 100 miljoen euro.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Plukon Food Group                                                                
Anetta Arends, Communications & PR Manager                     
Tel.: +31(0)38 3766637                                                           
communicatie@plukon.nl           

J.A. ter Maten B.V.
Tel.: +31 (0)33-2985114
info@termaten.nl