nieuws

De Dierenbescherming bedankt pluimveehouders

Onze pluimveehouder Karin Perdaems wordt in het zonnetje gezet in de campagne van de Dierenbescherming!

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group op de Food100 lijst

De jury van Food100 heeft een lijst samengesteld van 50 voedselveranderaars van vandaag en 50 gamechangers van morgen en Plukon Food Group wordt erin vermeld!

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group op internationale foodbeurs ANUGA

Op 7 oktober begint ANUGA waar Plukon Food Group natuurlijk weer te vinden is!

Lees meer
nieuws

Viering 10-jarig jubileum Volwaard kip

In het Brabantse Reusel is gevierd dat het Volwaard kip concept en het Beter Leven-keurmerk 10 jaar bestaat. In 2007 is na een lange weg van onderzoek, samenwerking en overleg de eerste start gemaakt van deze ketenbrede samenwerking. Aan de basis stonden Coppens Diervoeding en de Dierenbescherming die samen met pionierende pluimveehouders, Albert Heijn en ZLTO heeft Plukon Food Group dit concept hebben ontwikkeld.

Lees meer
nieuws

CPO Kees van Oers kondigt vertrek aan bij Plukon

CPO Kees van Oers heeft aan de Raad van Commissarissen van Plukon Food Group aangegeven zijn dienstverband per 1 februari 2018 te willen beëindigen. In de afgelopen 18 jaar is hij binnen Plukon verantwoordelijk geweest voor alle inkoopactiviteiten van de Groep.

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group boekt fors meer winst in 2016.

Plukon Food Group heeft het voorgaande jaar een ferme winststijging kunnen boeken. De sterkste groei werd gerealiseerd in Frankrijk, waar de omzet steeg tot 148 miljoen. Volgens CEO Peter Poortinga wist Plukon Food Group een groot aantal pluimveehouders aan zich te binden. “In Frankrijk zetten we in op het label ‘getogen in Frankrijk’, waarbij de slachterij dus niet in Frankrijk hoeft te staan. Dat segment loopt prima.” Het land is hierdoor gegroeid tot het derde afzetland van de pluimveeproducent. 

Lees meer
nieuws

Personeelswinkel te Wezep gesloten.

Als gevolg van de brand wordt de personeelswinkel van Plukon Food Group in Wezep afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw. De winkel is reeds gesloten en er kunnen geen producten meer aangeschaft worden. De verwachting is dat we de winkel in april 2018 weer kunnen openen.
De personeelswinkels te Blokker en Dedemsvaart zijn wel te bezoeken.

Lees meer
nieuws

Gevolgen van brand bij Plukon in Wezep duidelijk

Wezep, 27-03-2017 – Plukon Food Group heeft na de grote brand van afgelopen vrijdag inmiddels de gevolgen in kaart.

Plukon is afgelopen vrijdag getroffen door een grote brand. Afgelopen weekend heeft Plukon met bouwinspecteurs en andere experts een inventarisatie gemaakt van de mogelijkheden de productie te kunnen herstarten.

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group verkrijgt meerderheidsbelang in nieuwe slachthuisproject van Wyrebski

Plukon Food Group en de Poolse Wyrebski-familie hebben toestemming gekregen voor deze transactie van de mededingingsautoriteiten. De deal is gisteren officieel gesloten. Met de transactie verwerft Plukon Food Group een meerderheidsbelang in het nieuwe slachthuisproject van Wyrebski. De transactie stelt Plukon Food Group in staat toe te treden in de Poolse markt en zal de positie van Plukon in Europa versterken.

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group investeert versneld 12 miljoen in hoofdvestiging Frankrijk

Plukon Food Group investeert in 2017 versneld 12 mln. euro in de uitbreiding van haar Franse hoofdvestiging in Chailley. Door de investering van 12 mln. euro zal het slachtvolume bijna worden verdubbeld van 400.000 naar 700.000 kuikens in de week.

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group welcomes new Supervisory Board members

The shareholders of the Plukon Food Group have appointed two new members of the Supervisory Board, Mr J.B. Steinemann and Mr C.M.A. van Slingerland, with effect of 16 February 2017. Mr J.B. Steinemann has also been elected as Chairman of the Supervisory Board.

Mr J.B. Steinemann served as a member of the Executive Board and as Chief Operating Officer of Nutreco from 2001 until 2009. From 2009 until 2016, he served as CEO at Barry Callebaut. Today, he serves on different boards and invests in food & agro.

Mr C.M.A. van Slingerland has been nominated by the Works Council of the Plukon Food Group. He has served as HR Director of Royal Numico from 1999 to 2007. As of 2007, he serves as HR Director of Hunter Douglas Europe B.V.

The Executive Board of Plukon Food Group is pleased with the appointment of Mr. J.B. Steinemann and Mr C.M.A. van Slingerland.

About the Plukon Food Group
The Plukon Food Group is one of Europe’s biggest players in the poultry market. The group operates 17 sites (10 poultry slaughterhouses and 7 processing and packaging plants) in the Netherlands, Germany and Belgium, with a weekly slaughter volume of 7.6 million chickens. Its turnover in 2016 was 1.4 billion euros. The Plukon Food Group employs close to 5.000 people.

Lees meer
nieuws

Definitieve overname Franse Pluimveeproducent DUC door Plukon Food Group

Naast de goedkeuring van de mededingingsautoriteit over deze transactie, hebben ook alle grootaandeelhouders van DUC op 31 januari ingestemd met de overname van DUC door Plukon Food Group. Plukon Food Group heeft nu 97,7% van de aandelen in handen en zal middels een squeeze-out procedure 100% eigenaar worden van de overige aandelen.

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group neemt Franse pluimveeproducent DUC over

Plukon Food Group heeft (via een dochtermaatschappij) overeenstemming bereikt met DUC S.A. over de verwerving van nieuwe aandelen in DUC S.A. Tegelijkertijd is Plukon Food Group overeengekomen de aandelen over te nemen van de grootaandeelhouders van DUC S.A. Na deze transacties zullen 97% van de aandelen DUC S.A. in handen zijn van Plukon Food Group. Het is de intentie van Plukon Food Group de resterende aandelen met een vereenvoudigde procedure hierna over te nemen en de notering van DUC S.A. te beëindigen. De aandelen van DUC S.A. zijn genoteerd aan Euronext Parijs.

Lees meer
nieuws

Plukon neemt met 100 pluimveehouders deel aan Initiative Tierwohl

In 2015 is in Duitsland het Initiative Tierwohl gestart, een programma dat is geïnitieerd door de retail in samenwerking met slachterijen en vleesverwerkers. Het doel is gezamenlijk dierwelzijn te verbeteren door samenwerking in de hele productieketen. Het Initiative Tierwohl-programma wordt gefinancierd door een groot aantal Duitse supermarktketens.

Lees meer
nieuws

Plukon op internationale foodbeurs SIAL in Parijs

In oktober staat Plukon Food Group wederom op de SIAL in Parijs. Ook dit jaar kun je weer bij onze stand terecht met vragen over bijvoorbeeld Élevé en France of dierenwelzijn.

Op de beurs staan 7000 bedrijven uit 105 landen. De organisatie verwacht meer dan 150.000 professionals uit de voedingsmiddelenindustrie.

Komt u ook?

  • De SIAL is van 16 tot en met 20 oktober 2016
  • Ons standnummer is 6 J 116
  • Kijk voor meer informatie op www.sialparis.com.
Lees meer
nieuws

Cao akkoord Plukon en CNV niet voldoende voor FNV

Wezep, 23-9-2016 – Plukon Food Group heeft reeds begin juli het cao akkoord met de vakbond CNV getekend. Belangrijkste resultaat uit de onderhandelingen is de salarisverhoging van 3,75% voor de looptijd van 2 jaar.

Naast de salaris verhoging zijn er onder andere afspraken gemaakt over het aannemen van 40 uitzendkrachten, het begeleiden van vijf tot zeven nieuwe werknemers met een arbeidsbeperking en de reparatie van het 3e jaar werkeloosheidswet (WW).

Na een jaar van onderhandelingen is het niet tot een overeenstemming met vakbond FNV gekomen. Naar de mening van Plukon ligt er een mooi akkoord en betreurt zij dat de FNV met acties dreigt. Plukon verwacht overigens niet dat er veel steun voor acties komt. Net als de CNV hebben veel medewerkers aangegeven tevreden te zijn met de nieuwe afspraken.

Plukon constateert dat FNV met name op het onderwerp leeftijdsdagen nog verschilpunten heeft. Hierbij zijn de rechten op deze dagen opgeschoven met twee jaar, evenredig aan de opschuiven van de AOW leeftijd, en zijn de reeds opgebouwde dagen ontzien.

Een tweede geschilpunt is de looneis waarbij Plukon zelfs bovengemiddeld is overeen gekomen met vakbond CNV. Het landelijk gemiddelde van reeds afgesloten cao’s is 1.5% in 2016 waarbij de voedingsindustrie gemiddeld 1.7% voor één jaar heeft afgesloten.

Plukon heeft altijd een sociaal beleid gevoerd richting haar werknemers en wil dit ook blijven voortzetten. Plukon hoopt dat het FNV alsnog akkoord gaat met de huidige overeenkomst.

Achtergrond
De Plukon Food Group heeft een omzet van circa 1,4 miljard euro, meer dan 4.000 medewerkers, 13 productielocaties en verwerkt circa 7 miljoen kippen per week.

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group betreedt Poolse markt

Plukon Food Group heeft een principeakkoord bereikt over een joint venture met de Poolse Wyrebski-familie, waardoor het toegang krijgt tot de Poolse markt. Samen met de Wyrebski-familie gaat Plukon Food Group een greenfield-slachthuis bouwen bij Wroblew.

De transactie zal de positie van Plukon in Europa uitbreiden en het bedrijf in staat stellen om zijn strategie voort te zetten in de Europese pluimveemarkt. Financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt.

“Veelbelovende groeimogelijkheden”

Peter Poortinga, CEO van Plukon Food Group: “Ik ben blij met de toekomstige samenwerking met de Wyrebski-familie en ik verheug me erop om samen een solide positie in de Poolse pluimveemarkt op te bouwen. De samenwerking met de Wyrebski-familie is in lijn met onze strategie om over een vierde productieland in Europa te kunnen beschikken. De Poolse pluimveeproductiemarkt, die de grootste in Europa is, biedt veelbelovende groeimogelijkheden voor ons bedrijf.”

De transactie is onderhevig aan de gewoonlijke voorwaarden, zoals goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten.

Wyrebski

Het bedrijf Wyrebski produceert hoogwaardige verse en diepvriespluimveeproducten voor de foodservicemarkt, detailhandel en voedingsindustrie onder haar eigen merk en onder private label. De belangrijkste markten van het bedrijf zijn Polen en Noordwest-Europa. Het bedrijf is gevestigd in het Poolse Wroblew.

Lees meer
nieuws

Toekomstgericht produceren. Hoe doen we dat samen?

Met dit thema ging het Symposium van start en heeft Kees van Oers namens De KuikenaeR alle deelnemers welkom geheten. Peter Poortinga, CEO van Plukon, nam als eerste spreker op het podium plaats. De heer Poortinga gaf een indruk van de volumegroei binnen de vleeskuikensector en sprak de verwachting uit dat de productie stabiliseert in Noordwest-Europa en verder groeit in Oost-Europa, omwille van vergunningen, bouwkosten en arbeid. “Wat betekent dit voor u? Beter gezegd, wat betekent dit voor ons?” Beheersing van de kostprijs, transparantie, procesverbetering en inspelen op de veranderingen in de markt zijn volgens Peter essentieel voor het behoud van onze positie.

Lees meer
nieuws

Peter Poortinga: “Kies voor echt onderscheid”

In juni sprak CEO Peter Poortinga met varkenshouders over zijn marktvisie. Hij legde hierbij verband met zijn ervaringen in de markt voor pluimveevlees. In een interview met Nieuwe Oogst gaat hij verder op de zaken in.

Lees meer
nieuws

Plukon krijgt Best Innovation Award voor Windstreekstal

De internationale dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) heeft de Windstreekstal met de internationale Best Innovation Award 2016 beloond.

Lees meer
nieuws

Beter Leven Keurmerk voor vleeskuikens

Jan Verzeilberg van Albert Heijn en pluimveehouder Robert Nijkamp vertellen over de vooruitgang die wordt gemaakt in de welzijn van vleeskuikens dankzij het Beter Leven keurmerk.

Lees meer
nieuws

Tevreden met Windstreekstal

Robert Nijkamp is tevreden over zijn Windstreekstal die hij begin oktober 2015 in gebruik nam. „De ventilatie bedien ik momenteel nog handmatig, maar ben ik nu samen met Sommen en Wageningen Universiteit aan het instellen zodat dit straks automatisch gaat”, vertelt Nijkamp. „Maar dat was ook voorzien aangezien ik de allereerste Windstreekstal ooit heb gebouwd.”

Lees meer
nieuws

Geen plofkip meer: ‘nieuwe uitdagingen’ voor Plukon

Pluimveevleesbedrijf Plukon kijkt met vertrouwen naar de toekomst nu bekend is geworden dat de drie grootste supermarkten in Nederland vanaf 2016 geen zogenoemde plofkip meer aanbieden. “We staan voor nieuwe uitdagingen, maar hebben ook een voortrekkersrol in dat soort processen”, zegt marketingmanager Gerda Zijlstra.

Lees meer
nieuws

“Hoog op de poten, dik in de veren”

De grootste supermarkten van Nederland stappen in 2016 over op langzamer groeiende kip. Goed nieuws voor pluimveehouder Pé Roozendaal uit Heerhugowaard. Hij is één van de 70 pluimveehouders van Plukon die de nieuwe kip aan Albert Heijn leveren.

Lees meer
nieuws

Supermarkten gaan in 2016 over op duurzamere kip

Vanaf 2016 ligt er alleen nog langzamer duurzamere kip in de schappen van de grootste supermarkten. Dankzij investeringen van haar pluimveehouders kan Plukon een aanzienlijk deel van de markt kip leveren volgens het Goed Nest Kip concept.

Lees meer
nieuws

Plukon testet Tierwohl-Stall

,,Windstreek’’-Pilotprojekt in Zusammenarbeit mit Albert Heijn und Uni Wageningen. Im Rahmen des ,,Windstreek’’-projektes, einem neuen Aufzuchtkonzept für Masthähnchen, hat Plukon den ersten Biotop-Stall in Betrieb genommen.

Lees meer
nieuws

Opening eerste Windstreekstal

Dierenwelzijn en vermindering milieubelasting gaan hier hand in hand

Vandaag opende de eerste Windstreekstal haar deuren bij het vleeskuikenbedrijf van familie Nijkamp. Windstreek is een innovatief, integraal duurzaam houderijconcept voor vleeskuikens, voortgekomen uit intensieve samenwerking en kennisuitwisseling tussen verschillende partijen binnen de sector. Integraal duurzaam wil zeggen dat er niet alleen rekening wordt gehouden met dierenwelzijn maar ook met milieu en gezondheid en met de landschappelijke inpassing van de stal. Het is een flexibel systeem dat geschikt is voor het houden van gangbare vleeskuikens, Goed Nest Kip en scharrelvleeskuikens. Dit stelt de pluimveehouder in staat om in te spelen op veranderende vragen uit de markt.

Lees meer
nieuws

Eigen laboratorium Plukon breidt uit

Het laboratorium van Plukon in Wezep voert sinds kort ook analyses uit naar antibioticaresistente bacteriën. Ieder jaar doen we daar ruim 300.000 analyses naar voornamelijk voedselveiligheid (bijvoorbeeld Salmonella-onderzoek).

Lees meer
nieuws

Testen moederklok Windstreekstal veelbelovend

De moederklok zorgt in de Windstreekstal voor een beschutte plek voor jonge kuikens, waaronder ze elkaar warm houden. Daardoor hoeft de rest van de stal niet meer verwarmd te worden, en dat scheelt energie.

Lees meer
nieuws

Goed Nest Kip nieuwe naam voor Kip van Morgen

Plukon heeft de Kip van Morgen een andere naam gegeven. Vanaf nu staat het concept bekend als Goed Nest Kip. De nieuwe naam refereert naar de oorspronkelijke slogan van het Plukon-merk Friki: “Kip uit een goed nest!”.

Lees meer
nieuws

Grens 500.000 diervriendelijker gehouden kippen gepasseerd

Plukon food group heeft de productiegrens van een half miljoen kippen per week die op een diervriendelijkere wijze worden gehouden bereikt. Hiermee loopt Plukon  voorop in de ontwikkeling van zowel biologische-, scharrel- als ook andere concepten waarbij langzaam groeiende kuikenrassen de basis vormen.

Lees meer
nieuws

Plukon wederom snelste groeier in food

Foodmagazine en Capitalmind publiceren ieder jaar een lijst met de snelstgroeiende bedrijven in de foodsector. Plukon voert voor het tweede jaar op rij deze lijst aan.

Lees meer
video

Terugdringen antibiotica op RTV N-H

In het programma Koopkracht van RTV Noord-Holland is aandacht besteed aan het verminderen van antibiotica binnen de Nederlandse pluimveesector. Namens Plukon werd René Welpelo geïnterviewd. Kijk het programma terug!

Lees meer
nieuws

De ‘Kip van Morgen’ een Mercedes zonder ster

Plukon heeft in de in bijlage “Agri & Food” van De Telegraaf gestaan met een artikel over de “De Kip van Morgen”.

Lees meer
nieuws

Plukon koopt boedel Lintor-Verbinnen

Plukon food group heeft vandaag bekend gemaakt dat zij de grond, gebouwen en machines van de eerder failliet gegane bedrijven Lintor en Verbinnen uit het Belgische Olen heeft gekocht.

Lees meer
nieuws

Windstreek-stal wordt gerealiseerd

Windstreek is een grote stap verder naar realisatie. In de SBIR-competitie voor duurzame stallen in het landschap eindigde het Windstreekteam (zie foto) met stip bovenaan in het oordeel van de jury van deskundigen uit wetenschap en bedrijfsleven, waaronder Leo den Hartog van Nutreco, Paul Janssen van VION en Rijksbouwmeester voor het landschap Yttje Feddes.

Lees meer
nieuws

Plukon en Mijwo ronden transactie InterChicken af

NMa geeft goedkeuring aan samenvoeging Plukon retail Nederland en InterChicken Bodegraven. Met ingang van 2 januari 2013 is de samenvoeging van beide bedrijven een feit. De mededingingsautoriteit zag geen belemmering voor de voorgenomen transactie. Ook de ondernemingsraden van de bedrijven hebben hun goedkeuring verleend.

Lees meer
nieuws

Overeenkomst samenvoeging Plukon en InterChicken

Plukon Food Group B.V. en Mijwo Beheer B.V. hebben bekend gemaakt dat zij een principe-overeenkomst hebben gesloten voor de samenvoeging van Plukon retail Nederland en InterChicken Bodegraven.

Lees meer
nieuws

Scharrelkipketen Plukon met 20% uitgebreid

Plukon food group gaat haar scharrelkipketen verder uitrollen. Hiermee gaat het totale productievolume met zo’n 20% stijgen. Naast de verhoogde consumentenvraag via het supermarktkanaal komt ook de vraag vanuit de industriële klanten goed op gang.

Lees meer
nieuws

Interview Gerda Zijlstra in Foodpersonality

Marketing Manager Gerda Zijlstra is voor Foodpersonality Magazine geïnterviewd over samenwerking in trademarketing.

Lees meer