Kwaliteitscontroleur (locatie Ommel)

Voor onze Kwaliteitsdienst in Ommel zijn we per direct op zoek naar een

Kwaliteitscontroleur

voor 40 uur per week

Wat ga jij doen?
Als Kwaliteitscontroleur draag je de verantwoordelijkheid voor de volgende taken:

  • Het beoordelen en rapporteren van het resultaat van reiniging en desinfectie.
    • nemen van productmonsters in het productieproces, volgens voorschrift;
    • nemen van bacteriologische monsters in productieruimtes, volgens voorschrift;
  • Uitvoeren van controles en steekproeven aan het (verpakte) eindproduct.
    • beoordeling van de kwaliteit;
    • controleren van de samenstelling van het product ten opzichte van een productinformatieblad;
    • bepalen van temperatuur en gewicht, visueel controleren van de verpakking;controleren van etiketgegevens (o.a. batchnummer, productnaam ingrediënten, houdbaarheidsdatum, gewicht e.d.);
    • registreren en melden van waargenomen afwijkingen.
  • Werkt samen met de productieleiders en operators met betrekking tot het bewaken van producten en processen en het borgen van kwaliteit, voedselveiligheid en hygiëne;
  • Je ondersteunt de kwaliteitsfunctionarissen en Hoofd Kwaliteitsdienst;
  • Borging food defense, kwaliteit, veiligheid, voedselveiligheid en het naleven van de geldende hygiëne- en gedragsregels.

Voor welke organisatie ga je aan het werk?   
Plukon Food Group is in Europa één van de grootste spelers op de markt voor pluimveevlees met elf slachterijen en meerdere verwerkings- en verpakkingsbedrijven in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Polen. Daarnaast ontwikkelen, produceren en vermarkten we ultra verse en gepasteuriseerde maaltijden. Bij Plukon Food Group werken ruim 5000 mensen. Elke productielocatie wordt bestuurd als een zelfstandige onderneming gespecialiseerd in een eigen product-marktcombinatie. De locaties wisselen voortdurend kennis en ervaringen uit. Op deze manier is Plukon Food Group uitstekend in staat te innoveren, flexibel te opereren en klanten optimaal te bedienen. 

Wie zoeken wij?
Functie eisen:

  • MBO-opleiding levensmiddelentechnologie of gelijkwaardig;
  • Je hebt affiniteit met de foodbranche (retail/vers), stage- of werkervaring in de foodbranche (retail/vers) is een pré;
  • Basiskennis van HACCP;
  • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Competenties:

  • Secuur;
  • Accuraat;
  • Analytisch;
  • Flexibel;
  • Zelfstandig;
  • Stressbestendig.

Wat bieden wij jou?
Een leuke, zelfstandige functie met afwisselende werkzaamheden bij een innovatief en pragmatisch bedrijf. Je bent operationeel in een dynamische, voornamelijk productie omgeving. Je ontvangt een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket op basis van je opleiding en werkervaring. Daarnaast bieden wij voldoende kansen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Enthousiast geworden?

Stuur dan snel jouw recente CV met motivatiebrief naar Maikel Janssen (m.janssen@plukon.nl). Wanneer je nog vragen hebt naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op met Maikel Janssen. Een capaciteitentest en persoonlijkheidsvragenlijst kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

De sluitingsdatum van deze vacature is: 30 juni 2018

Uiteraard staat deze vacature open voor zowel mannen als vrouwen.

Deel deze vacature:

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.