Plukon Food Group heeft een principeakkoord bereikt over een joint venture met de Poolse Wyrebski-familie, waardoor het toegang krijgt tot de Poolse markt. Samen met de Wyrebski-familie gaat Plukon Food Group een greenfield-slachthuis bouwen bij Wroblew.

De transactie zal de positie van Plukon in Europa uitbreiden en het bedrijf in staat stellen om zijn strategie voort te zetten in de Europese pluimveemarkt. Financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt.

“Veelbelovende groeimogelijkheden”

Peter Poortinga, CEO van Plukon Food Group: “Ik ben blij met de toekomstige samenwerking met de Wyrebski-familie en ik verheug me erop om samen een solide positie in de Poolse pluimveemarkt op te bouwen. De samenwerking met de Wyrebski-familie is in lijn met onze strategie om over een vierde productieland in Europa te kunnen beschikken. De Poolse pluimveeproductiemarkt, die de grootste in Europa is, biedt veelbelovende groeimogelijkheden voor ons bedrijf.”

De transactie is onderhevig aan de gewoonlijke voorwaarden, zoals goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten.

Wyrebski

Het bedrijf Wyrebski produceert hoogwaardige verse en diepvriespluimveeproducten voor de foodservicemarkt, detailhandel en voedingsindustrie onder haar eigen merk en onder private label. De belangrijkste markten van het bedrijf zijn Polen en Noordwest-Europa. Het bedrijf is gevestigd in het Poolse Wroblew.

Menu