Forward Food Solutions

Wat betekent deze belofte?

Consumenten en ketenpartners kunnen rekenen op de Plukon-belofte die centraal staat in ons denken en doen: Forward Food Solutions. Deze belofte vloeit rechtstreeks voort uit onze ambitie, waarden en visie op voedsel en geeft richting aan onze strategische koers.

Hierin staat Forward voor onze innovatiekracht en de drive om nieuwe producten te ontwikkelen én initiatieven te ontplooien in de keten: van supply-chain oplossing tot dierwelzijn verbetering, van food-innovatie tot verpakkingsconcept.

De Food belooft meer dan alleen (scharrel) kip- en kalkoenproducten van topkwaliteit. Plukon is in Europa inmiddels een van de grotere producenten van ultraverse maaltijden, waaronder ready-to-eat – bijvoorbeeld pastasalades en maaltijdsalades – en ready-to-cook maaltijden. Omdat Plukon van oudsher een merkartikelfabrikant is, spelen marketeers en productontwikkelaars een belangrijke rol in ons team. Innovatief denken zit hierdoor in het DNA van de organisatie. Het resultaat is een voortdurende stroom van vernieuwende foodconcepten die een eigen positie innemen op de markt voor verantwoorde, gevarieerde voeding.

De Solutions die we bieden zijn realistische, kennisgedreven oplossingen die we samen met partners in de keten realiseren. Dit kunnen oplossingen zijn in de stal van de pluimveehouderijen, maar net zo goed vernieuwende food-ideeën in het schap van de supermarkt.

Een mooi voorbeeld is het project ‘scharrelkip’ dat Plukon samen met retailers en de Dierenbescherming heeft gerealiseerd. De samenwerking met de Dierenbescherming is tegenwoordig een vanzelfsprekende en logische keuze, maar bij de ontwikkeling van het project scharrelkip was het revolutionair. Dit voorbeeld toont het belang aan van Forward Food Solutions. Alleen door echt vernieuwend te zijn kunnen we consumentwensen vertalen in producten die er toe doen en die bijdragen aan een beter dierwelzijn en consumententevredenheid.

Een greep uit de Forward Food Solutions:

null
Windstreek concept
null
Koolhydraat-arme stoommaaltijden
null
Scharrelkip
null
Reductie antibioticagebruik

Onze kernwaarden

Menu