Reguliere kip

Reguliere kip

Regulier kippenvlees scoort uitstekend op voedselveiligheid, betaalbaarheid
en ecologische duurzaamheid.

Milieuvriendelijkheid

Reguliere kip is bij uitstek geschikt om efficiënt voer om te zetten in hoogwaardig eiwit. Dankzij de scherpe voederconversie, heeft regulier kippenvlees de laagste CO2-footprint (vergeleken met andere vleessoorten).

Duurzaamheid

Reguliere kip is duurzaam. Door de efficiëntie waarmee kippenvlees geproduceerd wordt, is de hoeveelheid landbouwgrond die nodig is voor voedselproductie beperkt. Zo draagt reguliere kip bij aan de wereldvoedselzekerheid.

Strenge eisen aan het hele proces

Om kippenvlees te produceren, wordt voor het gehele proces een IKB-eis (Integrale Keten Beheersing) gesteld: van de fokkerij, de broederij, de pluimveehouder, de slachterij tot en met de verpakker. Alle stappen voldoen aan de strenge IKB-normen.


Goed Nest Kip

De Goed Nest Kip groeit langzaam en er wordt scherp gelet op zijn leefomgeving.

Scharrelkip

Scharrelkip met overdekte uitloop heeft één Beter Leven Ster. Deze kip is een bewuste keuze.

Biologische kip

Biologische kippen krijgen alleen biologisch voer en buitenruimte en frisse lucht in overvloed.

20150511_113500-bewerkt

"Elke dag hard
werken aan groei"

Je hebt boeren en je hebt ondernemers. Volgens de familie Haan horen zij met hun vleeskuikenhouderij bij die laatste groep. Iedere dag werken ze aan optimale kuikenkwaliteit en zetten stappen voor een bestendige toekomst.