Plukon krijgt Best Innovation Award voor Windstreekstal

De internationale dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) heeft de Windstreekstal met de internationale Best Innovation Award 2016 beloond.

Internationale innovatieprijs

Al voor de derde keer krijgt Plukon food group een prijs van de internationale dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming. In 2012 kreeg Plukon de Good Chicken Award voor haar Scharrel Volwaard kip en ook voor het FairMast kipconcept. Dit jaar kreeg Plukon food group op 28 juni tijdens de Award winning avond in de Meistersaal in Berlijn de Best Innovation Award.

Hoger dierenwelzijn staat voorop

De Jury heeft de volgende motivatie om deze prijs aan Plukon toe te kennen:

The Best Innovation Award 2016 is toegekend aan Plukon food group in Nederland voor de Windstreekstal. Een nieuw ontwerp voor vleeskuikenhouderij waarin meerdere functies voor een beter welzijn (inclusief langzamer groeiende rassen, meer ruimte, een verscheidenheid van verrijkingen en natuurlijk licht) zijn verenigd. Er zijn sterke duurzaamheidselementen in het systeem meegenomen die ervoor zorgen dat er een uitstekende lucht en strooisel kwaliteit en lage CO₂-uitstoot gerealiseerd worden.

Plukon creëert markt diervriendelijker kip

De innovatieve ‘moederkappen’ zijn een warme, veilige rustplaats voor de kippen gedurende het hele leven. Dit gecombineerd met het gebruik van natuurlijke ventilatie, betekent een energiereductie van het zo’n 80 procent. Plukon draagt actief bij aan het bevorderen van dierenwelzijn door dit unieke houderijsysteem te vermarkten. Samen met supermarktketen Albert Heijn worden actief acties ontwikkeld om consumenten te informeren over de hogere welvaart van de kippen uit deze stal. Hiermee helpt Plukon mee om een markt te creëren voor een hoger welzijn voor vleeskuikens. Al deze zaken – die boven én buiten Good Chicken Award criteria gaan – hebben Compassion in World Farming doen besluiten Plukon deze prijs toe te kennen.

Trots op erkenning CIWF

Gerda Zijlstra, Marketingmanager van Plukon food group:

“We zijn trots dat Plukon deze prijs ontvangt voor de Windstreekstal. Plukon loopt al jaren voorop met de ontwikkeling van alternatieve houderijsystemen. In deze lijn past ook deze Windstreekstal. Voor ons is het een mooie erkenning dat CIWF dit initiatief heeft gewaardeerd met deze prijs. Voor ons, en natuurlijk ook voor pluimveehouder Robert Nijkamp is dit een belangrijke erkenning.”

Wilt u meer weten?

Menu