DUC krijgt onderscheiding voor de beste turnaround

Gisteravond, tijdens de uitreiking van de Prix Ulysse, werd Duc in Parijs onderscheiden met de Prix des lecteurs Les Echos. De lezers van dit financieel-economisch dagblad belonen hiermee het bedrijf dat in 2019 de beste turnaround realiseerde in Frankrijk. Na een periode van financiële moeilijkheden heeft het bedrijf zijn rendabiliteit teruggevonden en is het klaar voor verdere groei.

Sinds de overname door Plukon Food Group in januari 2017 heeft Duc zich grondig hervormd. Duc heeft fors geïnvesteerd in haar productieapparaat met focus op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Verder heeft het bedrijf zich weten te onderscheiden in de Franse markt en werd mede dankzij de bijdrage van alle betrokken partijen in de afgelopen drie jaren de basis gelegd voor verdere ontwikkeling van haar activiteiten. De onderneming zal haar huidige beleid voortzetten.

“Ik ben erg trots op deze erkenning. Dit bevestigt onze ambitie in Frankrijk en is eveneens een weerspiegeling van de bijdrage van iedereen in de afgelopen drie jaar, aldus Peter Poortinga, CEO Plukon Food Group.”

Prix Ulysse en Prix des lecteurs Les Echos

Sinds 2011 belonen de Prix Ulysse en de Prix des lecteurs Les Echos de bedrijven met de beste turnaround. Deze prijzen onderscheiden ondernemingen die niet enkel een spectaculaire ommekeer gemaakt hebben, maar ook een langdurig herstel hebben bewerkstelligd en een nieuwe impuls hebben gegeven aan hun bedrijf. Bij de toekenning van deze prijs wordt rekening gehouden met alle componenten; sociaal, industrieel en financieel. De Prix Ulysse wordt uitgereikt door een jury van personen die betrokken zijn bij de turnaroundsector. De andere prijs wordt toegekend door de lezers van het dagblad Les Echos.

Duc is een onderdeel van Plukon Food Group, gespecialiseerd in de productie, het verpakken en het vermarkten van gevogelte. Plukon is een vooraanstaande speler in innovatieve kip- en maaltijdconcepten in Europa. De Groep heeft in Nederland 5, in België 3, in Duitsland 5, in Polen 1 en in Frankrijk 4 productie vestigingen. In de Groep werken in totaal meer dan 5.500 medewerkers. De omzet van Plukon is circa 1.8 miljard euro.